Dla gastronomii

W naszej pracowni codziennie produkujemy kilkadziesiąt kilogramów makaronów, gnocchi, ravioli, tortelli i wiele innych kształtów past i pierożków, jakich potrzebują wrocławscy szefowie kuchni.
Używamy najlepszych włoskich maszyn La Monferrina, dzięki czemu pracujemy wydajnie z zachowaniem wysokiej jakości i wewnętrznych standardów.
Zarówno liczni klienci w postaci restauracji, którym dostarczamy pasty, jak i goście naszego pasta baru, nie wzięli się u nas przypadkiem – za RAGU stoją ludzie z dużym doświadczeniem we wrocławskiej gastronomii. Znamy nie tylko potrzeby tego rynku, ale także jego realia, problemy i wyzwania.
Od początku działalności RAGU dostarczamy swój produkt do renomowanych wrocławskich lokali przekonując kolejnych szefów kuchni, menedżerów i właścicieli restauracji, że świeży makaron nadaje charakteru nawet najprostszym daniom. W porównaniu do pasta fresca, makaron suszony to zupełnie inny produkt. Świeży jajeczny makaron jest plastyczny, ale przede wszystkim – pachnie!
Z nami każdy szef kuchni może podawać taki makaron, jakiego tylko potrzebuje do stworzenia idealnego dania. Różowe spaghetti? Pomarańczowe gnocchi? Żaden problem!
Używamy naturalnych barwników – zielone bucatini to u nas zasługa soku wyciśniętego na wolnych obrotach ze szpinaku, a do czarnych ravioli używamy sepii pozyskiwanej z kałamarnicy.



Oferujemy regularne dostawy, jak i zamówienia specjalne. Przygotujemy każdy rodzaj makaronu i zaproponujemy dowolny potrzebny farsz do ravioli, tortellini i innych past. Używamy włoskich serów, hiszpańskiego chorizo oraz mięsa i warzyw od lokalnych producentów.
W 2018 roku rozpoczęliśmy produkcję makaronu do ramenu, co potwierdza, że nie ma dla nas rzeczy niemożliwych! Spędziliśmy kilkadziesiąt godziny nad dotarciem do najlepszych możliwych produktów, a potem drugie tyle nad udoskonalaniem receptury i testach makaronu. Szybko okazało się, że nie zrobimy dobrego makaronu do ramenu z polskiej mąki – teraz pozyskujemy ją od japońskiego producenta.