Dla gastronomii

W naszej pracowni codziennie produkujemy kilkadziesiąt kilogramów makaronów, gnocchi, ravioli, tortelli i wiele innych kształtów past i pierożków, jakich potrzebują wrocławscy szefowie kuchni. Używamy najlepszych włoskich maszyn La Monferrina, dzięki czemu pracujemy wydajnie z zachowaniem wysokiej jakości i wewnętrznych standardów. Zarówno liczni klienci w postaci szefów kuchni wrocławskich i nie tylko restauracji, jak i goście naszego pasta baru, nie są dziełem przypadku — za RAGU stoją ludzie z dużym doświadczeniem w gastronomii. Znamy nie tylko potrzeby tego rynku, ale także jego realia, problemy i wyzwania.

Od początku działalności RAGU dostarczamy swój produkt do renomowanych wrocławskich lokali przekonując kolejnych szefów kuchni, menedżerów i właścicieli restauracji, że świeży makaron nadaje charakteru nawet najprostszym daniom. W porównaniu do pasta fresca, makaron suszony to zupełnie inny produkt. Świeży jajeczny makaron jest plastyczny, ale przede wszystkim — pachnie! Z nami każdy szef kuchni może podawać taki makaron, jakiego tylko potrzebuje do stworzenia idealnego dania. Różowe spaghetti? Pomarańczowe gnocchi? Żaden problem! Używamy naturalnych barwników — zielone bucatini to u nas zasługa soku wyciśniętego na wolnych obrotach ze szpinaku, a do czarnych ravioli używamy prawdziwej sepii z kałamarnicy.

 

Oferujemy regularne dostawy, jak i zamówienia specjalne. Przygotujemy każdy rodzaj makaronu i zaproponujemy dowolny potrzebny farsz do ravioli, tortellini i innych past. Bazujemy na włoskich składnikach (sery, wędliny, pomidory), mięsie od lokalnych dostawców, a w sezonie na polskich warzywach i owocach.