RAGU – ręcznie robione włoskie makarony, ravioli i gnocchi. Świeże składniki, włoski klimat, otwarta kuchnia.

Kiedy zaczynaliśmy projekt RAGU nawet nie marzyliśmy o dużej restauracji, gdzie ilość gości chętnych na nasz makaron przekroczy liczbę dostępnych miejsc. Chcieliśmy jako jedyni we Wrocławiu produkować prawdziwy jajeczny makaron i świeżą pasta fresca dostarczać do wrocławskich restauracji jeszcze w dniu produkcji. Wyobrażaliśmy sobie, że pasta bar będzie tylko dodatkiem do Pracowni, gdzie w luźnej atmosferze i z krótką kartą za serwujemy makarony wykręcone bezpośrednio przed podaniem.

Polecamy

Dzisiaj cotygodniowe wyjazdy po towar do Włoch to dla nas naturalna część pracy — rytm włoskich dostaw dyktuje rytm pracy całej kuchni. Wiemy jednak, że jeszcze nie wszyscy wiecie, jak i skąd wzięliśmy się na największym targu warzyw i owoców pod Weroną czy jak to się stało, że wozimy do Polski burratę zrobioną specjalnie dla Ragu. Chodźcie poczytać o kawałku naszej historii!

W naszej pracowni codziennie produkujemy kilkadziesiąt kilogramów makaronów, gnocchi, ravioli, tortelli i wiele innych kształtów past i pierożków, jakich potrzebują wrocławscy szefowie kuchni. Proponujemy autorskie farsze RAGU oraz realizujemy zamówienia specjalne zgodnie z potrzebami klientów.